Način na koji hodate mnogo govori o vašoj osobnosti

Lifestyle 03. sij 202210:19
Izvor: Sincerely Media/ Unsplash

Stručnjaci za govor tijela kažu da, ovisno o brzini hoda, držanju i duljini koraka, postoji nekoliko stilova hodanja, te da način na koji hodamo može pokazati kakva nam je osobnost.

“Nekoliko je ‘glavnih’ stilova hodanja u koje možemo svrstati sve ljude, a većina zapravo koristi kombinaciju dvije kategorije, s tim da jedna ipak prevladava”, objasnila je stručnjakinja za govor tijela Patti Wood za Bright Side koja je tim stilovima pridružila i različite osobnosti:

Upravljač

Ako vam težina tijela ‘pada’ prema naprijed, a korak vam je brz, vi ste “upravljač”. Taj tip često dok hoda radi još nešto, npr. tipka po mobitelu, misli na razne probleme ili stvara nekakav popis u glavi. “Ako na vašem putu postoji prepreka, vi ćete pronaći najizravniji put kroz nju ili oko nje”, kaže Wood. Uz to, znate kako izvršiti planirano, vrlo ste produktivni, logični i najvjerojatnije vrlo inteligentni. Ipak, Wood savjetuje da barem povremeno usporite i osjetite svijet oko sebe.

Šarmer

Ako hodate s prsima izbačenim prema naprijed, a ramena, leđa i glavu držite visoko, vjerojatno ste “šarmer”. Kao i „upravljač“ hodate brzo, ali imate ‘elastičan’, poletan korak. Šarmeri se u prolazu smješkaju ljudima, uspostavljaju kontakt očima ili glasno pozdravljaju, a prema Wood, puno političara i slavnih osoba ima „šarmerski“ stil hodanja. Oni su zabavni, karizmatični i socijalno vješti, a osobnost im privlači svjetla reflektora. Ipak, Wood im savjetuje da smanje entuzijazam i da razmisle prije nego djeluju. “Promislite, je li dobro vrijeme da se istaknete ili je prilika da se držite po strani i prepustite priliku drugima?”, rekla je.

Pomagač

Ako vam je težina raspodijeljena na noge, a ne naprijed ili nazad, to je znak da ste “pomagač”. Hodate srednjim tempom, a vaši pokreti su ‘mekani’ – i suptilno se šepurite. Slično kao i „šarmeri“ imate tendenciju gestikulirati dok hodate, iako više volite kontakt očima. Više se zanimate za ljude nego za zadatke i uživate u svom privatnom životu, a karijera vam nije bitna. Osjećate veliko zadovoljstvo kada ste dio grupe, volite se družiti s obitelji i sudjelovati u grupnim aktivnostima. “Pokušajte ostati fokusirani kada ste u blizini nekoga koga pokušavate impresionirati”, savjetuje Wood.

Plašljivac

Ako hodate tiho i na nožnim prstima s očima ‘prilijepljenima’ za pod, vjerojatno ste “plašljivac”. Ritam vam je spor i oprezan, kao da se bojite da ne napravite pogrešan korak. Ruke vam se održavaju u neposrednoj blizini tijela, kao da ne želite zadirati u tuđi osobni prostor. Ne koristite mobitel dok hodate, niti imate interakciju s prijateljima – osim ako morate. Vi ste najvjerojatnije introvertirani, ali pristojni. Prema drugima se odnosite onako kako biste željeli da se oni odnose prema vama. Ipak, s obzirom na vašu prirodu, ne govorite mnogo, nego očekujete da ljudi sve već znaju. To može dovesti do komplikacija s drugima koje će zbuniti vaše razdražljivo ponašanje. “Dajte sve od sebe da što više verbalno komunicirate i pokušajte pronaći najljepši način da se izrazite; iznenadit ćete se koliko će vam život postati jednostavniji”, poručuje Wood, prenosi Večernji list.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar