Necijepljeni otac iz Kanade izgubio pravo da viđa svoje dijete

Lifestyle 13. sij 202215:43 > 15:50
Izvor: JEFF KOWALSKY / AFP

Otac iz Kanade koji se nije cijepio protiv covida privremeno je izgubio pravo da viđa svoje 12-godišnje dijete.

Sud u Quebecu odlučio je da njegovi posjeti ne bi bili u najboljem interesu djeteta, a odluka je uslijedila nakon očeva zahtjeva da produži njegovo vrijeme posjeta tijekom praznika, piše BBC.

“Ova presuda je prva kojom se roditelju oduzimaju prava pristupa zbog imunizacije”, rekao je stručnjak za obiteljsko pravo za list Le Devoir.

Odluka suca u Quebecu ocu oduzima pravo na posjete do veljače, osim ako se ne odluči cijepiti. Majka, koja se protivila očevom zahtjevu da se produži vrijeme posjeta rekla je sudu da je tek nedavno otkrila da je otac necijepljen, a svoje tvrdnje poduprla je njegovim objavama na društvenim mrežama koje pokazuju da se protivi cijepljenju.

Majka živi s partnerom i još dvoje djece koja su premlada za cijepljenje.

Sudac je zaključio da “nije u najboljem interesu djeteta da ima kontakt s ocem” zbog nedavnog porasta broja slučajeva zaraze koronavirusom u Quebecu.

Quebec, koji je zabilježio najveći broj smrtnih slučajeva povezanih s covidom u Kanadi, najavio je ranije ovog tjedna da će uvesti porez za stanovnike koji nisu cijepljeni protiv covida-19. Iako je gotovo 90 posto stanovnika Quebeca cijepljeno, oni čine gotovo trećinu svih bolničkih slučajeva.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar