Ove stvari u kućanstvu trebate čistiti na tjednoj bazi

Lifestyle 17. stu 202220:49
Pixabay / Ilustracija

Profesionalna čistačica otkrila je pet područja u kuhinji koja morate čistiti barem jednom tjedno i kako možete pravilno očistiti ploču štednjaka kako biste spriječili pojavu tragova ogrebotina, kako piše Daily Mail.

Kacie, koja vodi tvrtku The Big Clean Co u Melbourneu, rekla je da njezin tjedni režim čišćenja kuhinje uključuje dubinsko čišćenje ploče štednjaka, sudopera, vrata ormarića, prskalice i svih drvenih podova. “Obavite ovih pet zadataka čišćenja i uvijek ćete biti u toku sa stvarima kod kuće”, objasnila je u videu na TikToku.

@thebigcleanco #procleaningtips #forallaustralia ♬ Delilah (pull me out of this) - Fred again..

Prvo područje za koje je Kacie rekla da se morate pozabaviti njime je ploča štednjaka. Za dubinsko čišćenje, rekla je da će vam trebati suha krpa od mikrovlakana i jedan proizvod za čišćenje. Prije nego što obrišete cijelu ploču štednjaka i namočite rešetke u vruću vodu, prvo uklonite rešetke s ploče za kuhanje i prstenove. Drugo područje na koje moramo paziti je sudoper.

Time ćete spriječiti pojavu smeđih nakupina. Kako biste ga očistili, Kacie preporučuje ponovno nanošenje proizvoda za čišćenje prije nego što ga nježno izribate suhom krpom od mikrovlakana. Nakon toga obrišite vrata ormarića drugom krpom od mikrovlakana. Na kraju, dobro obrišite podove i uklonite sve mrlje od kuhanja. Cijeli postupak ponovite barem jednom svakih tjedan dana.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar