Ovo je poza za spavanje koja osigurava kvalitetan san

spavanje, položaj za spavanje, žena, ležanje, jastuk, krevet, san, snovi, spavati, spavanje, ležaj, madrac, odmor,Young,Attractive,Woman,Sleeping,In,The,Bedroom,,She,Is,Lying
Izvor: Shutterstock/Ilustracija

Od položaja fetusa do ležanja na leđima, svi imamo omiljeni položaj za spavanje. Ali, koji je zaista najbolji?

Najbolji položaj za spavanje je onaj u kojemu je kralježnica ravna, smatraju to specijalist za spavanje, Michael J. Breus i psihijatar specijaliziran za medicinu spavanja, dr. Nishi Bhopal.

Bhopal je za mbg rekao kako je važno pronaći pravi položaj za spavanje u kojemu će kralježnica biti ravna i imati oslonac. Bresu smatra da bi vaša kralježnica trebala pratiti prirodne krivine na vratu, srednjem dijelu leđa i donjem dijelu leđa. Obično se to najlakše postiže ležanjem na leđima ili na boku. Spavanje na trbuhu ne dopušta da kralježnica bude ravna, kaže on.

Zašto je to važno?

Dobar položaj omogućava tijelu da se potpuno opusti i dobije podršku, što može ublažiti ukočenost nakon buđenja. Kao što Breus kaže, loš položaj tijela dok spavate može pogoršati sve postojeće tegobe povezane s kukovima, leđima ili vratom, ali može i dovesti do ukočenosti, osobito u zglobovima.

“Odaberite jastuk odgovarajuće debljine kako bi vam kralježnica bila ravna”, savjetuje dr. Bhopal i dodaje kako biste mogli korisiti i jastuke za podupiranje leđa da se mišići lakše opuste.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar