Ovo su najčešće greške koje svi rade kad mariniraju meso

Lifestyle 25. lis 202112:31 > 12:31 1 komentar
Andrey Maslakov / Alamy / Alamy / Profimedia

Ako želite mekano meso bogato okusa, potrebno je napraviti i dobru marinadu. No, čini se da to ponekad i nije tako jednostavno. Ovo su najčešće greške koje gotvo svi rade kad mariniraju meso.

Nedostaje okusa

Za dobru marinadu i ukusno meso trebali biste koristiti i prave začine. To uključuje i dodavanje ljutih začina, ali i biljaka. Ne zaboravite dodati i sjeckani češnjak kako biste dodatno naglasili okus.

Koristite prejake začine

Ponekad želimo dodatno ojačati i naglasiti okus pa dodamo previše začina, a to također nije dobro. Ne morate pokušavati osmisliti neku izvanrednu kombinaciju okusa jer to zapravo može pokvbariti okus. Ne zaboravite da se neki začini i ne trebaju miješati i dodavati zajedno. Osim toga, neke začine ne treba stavljati uopće prije kuhanja.

Ne čekate dovoljno

Potrebno je više od pet minuta da bi meso upilo marinadu. Ne morate uvijek pustiti meso da se marinira tijekom noći, no pričekajte barem 30 minuta. Neke vrste mesa, kao što su piletina, svinjetina ili govedina, možete ostaviti u frižideru tijekom noći za bolji učinak.

Dodajete previše soli

Sol je važan začin, ali previše soli isušit će meso. Pripazite koliko soli dodajete da ne biste izvukli svu vlagu iz sastojaka, piše Reader’s digest. Osim toga, tijekom kuhanja uvijek možete dodati još soli.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare