Prehrana prema krvnim grupama: Evo što biste trebali jesti, a što izbjegavati

Lifestyle 27. srp 202109:081 komentar
Izvor: Unsplash/Ilustracija

Pravilna prehrana iznimno je važna za zdrav i dug život, a liječnik Peter D'Adamo tvrdi kako bismo prehranu trebali prilagoditi svojoj krvnoj grupi.

Osim što je dobra za naše zdravlje, pravilna prehrana može nam pomoći i u gubitku viška kilograma. Ipak, piše Večernji list, važno je znati koje namirnice smijemo konzumirati.

Krvna grupa 0

Prehrana bi vam trebala biti bazirana na visokom unosu proteina, nemasnog mesa, mliječnih proizvoda, ribe, povrća, grahorica.

Za mršavljenje najbolje su morski plodovi, alge, crveno meso, brokula, špinat i maslinovo ulje, dok pšenicu, kukuruz i mliječne proizvode treba izbjegavati.

Krvna grupa A

Trebali biste izbjegavati meso i birati vegetarijansku prehranu s mnogo grahorica, voća i povrća te cjelovitih žitarica.

Za mršavljenje su najbolji plodovi mora, povrće, ananas, maslinovo ulje i soja, no treba izbjegavati mliječne proizvode, pšenicu, kukuruz i grah.

Krvna grupa B

Izbjegavajte kukuruz, rajčice, kikiriki i sjemenke sezama. Pileće meso može također biti loš izbor.

Jedite zeleno povrće, jaja, crveno meso i mliječne proizvode s nižim udjelom masti.

Za mršavljenje, trebali bi birati zeleno povrće, jaja i jetru, ali izbjegavati piletinu, kukuruz, kikiriki i pšenicu.

Krvna grupa AB

Vaša bi prehrana trebala uključivati tofu, morske plodove, mliječne proizvode i zeleno povrće zbog manje količine želučane kiseline u želucu.

Izbjegavajte kofein, alkohol i dimljene suhomesnate proizvode.

Za mršavljenje su najbolji tofu, plodovi mora, zeleno povrće i alge, ali treba izbjegavati piletinu, kukuruz, heljdu i grah.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

 

Komentari

Vaš komentar