Spavanje u grudnjaku: Dobro ili loše po zdravlje?

Lifestyle 24. ruj 202220:44
Izvor: Photo by Katherine Kromberg on Unsplash

Dok neke žene sanjaju o skidanju grudnjaka čim dođu kući s posla, druge ga nose 24 sata. Je li spavanje u grudnjaku dobro za nas?

U odgovoru na ovo pitanje, kada se pozivamo na znanost, možemo reći da nema medicinskih studija koje ukazuju na bilo kakve negativne efekte spavanja u grudnjaku.

U stvari, ženama s većim grudima čak se i preporučuje nošenje grudnjaka.

“Nošenje sportskog ili grudnjaka bez žica i košarica kada spavate pomoći će da se ograniči kretanje grudi dok spavate, što ublažava bolove u grudima i dovodi do boljeg sna”, kaže kirurginja Regina Hampton, koja je osnovala Studio za njegu grudi u Washingtonu (Breast Care for Washington).

Isto kaže i doktorica Terri-Ann Samuels, koja smatra da “nošenje grudnjaka dok spavamo je korisno dok god nas on ne ‘siječe’ i ne prekida cirkulaciju”.

Liječnica ističeda “nema objavljenih podataka da postoji bilo kakva šteta od spavanje u grudnjaku, kao što su efekti raka dojke, loša cirkulacija krvi ili usporen rast grudi”, prenosi B92.

“Ako postoji bilo kakav razlog za zabrinutost, to je jednostavno da ne bi trebalo nositi grudnjak koji je previše zategnut ili koji vam se usijeca u kožu, što može izazvati iritaciju kože i poremećen san”, dodala je Samuels.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar