Što izbor ljubimca govori o vašem karakteru?

Lifestyle 06. svi 202211:00
Izvor: Viorel Sima / Alamy / Alamy / Profimedia

Prema dosadašnjim istraživanjima osobe koje imaju kućne ljubimce, karakterno se razlikuju.

Opće je mišljenje da su vlasnici pasa opušteniji i otvoreniji, a vlasnici mačaka posve drugačiji jer se te životinje smatraju hladnima i kalkuliranima. Međutim, što je istina?

Vlasnici pasa

Osobe koje imaju pse smatraju se konzervativnijima od osoba koje imaju mačke, no s druge strane su ekstrovertniji. Otvoreniji su i više vole konkretno iskoristiti dan umjesto da filozofiraju oko malih stvari i plaču nad prolivenim mlijekom. Vlasnici pasa prije će prihvatiti nove tehnologije od ostalih vlasnika ljubimaca. Samopouzdani su, uporni, proaktivni, energični i otvoreni.

Vlasnici mačaka

Smatraju se liberalnijima, neurotičnijima od vlasnika pasa i uživaju u sarkazmu i igrama riječima. Lakše će podnijeti više stresa i introvertniji su u odnosu na vlasnike pasa. Vole provoditi vrijeme sami i tako raditi i na projektima umjesto u timu. Za prihvaćanje novih tehnologija treba im vremena. Vlasnici mačaka češće imaju bolje rezultate na testovima inteligencije.

Vlasnici ribica

Ljudi koji se odluče za ribe kao kućne ljubimce, zadovoljni su individualci te smireniji i emotivno stabilniji od ostalih vlasnika kućnih ljubimaca.

Vlasnici zamorca

Osobe koje kod kuće imaju zamorce i slične glodavce, većinom su introverti i pod većim su stresom nego što to vole pokazati.

Vlasnici kornjača

Racionalni, veliki radnici, odgovorni i orijentirani na ciljeve – samo su neki od epiteta kojima se mogu opisati vlasnici kornjača.

Vlasnici konja

Vlasnici konja su puno odlučniji i proaktivniji od ostalih vlasnika životinja, tople su osobe, brižne i nisu pretjerano introspektivni. Ako imate mužjaka konja, skloniji ste agresiji i dominaciji u društvu, a ako imate ženku, opušteniji ste.

Vlasnici ptica

Osobe koje imaju ptice smatra se vrlo brižnima i pristojnima, piše Times of India.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar