Što jede slavna Jane Fonda i pet navika u koje se kune

Lifestyle 09. svi 202213:18
Izvor: Amazon / Everett / Profimedia

I dalje se osjeća odlično iako ima 84. godine.

Slavna Jane Fonda strastvena je oko zdravlja i fitnesa gotovo cijeli život. Osamdesetih se proslavila svojim videima vježbanja, a i dalje žari i pali iako ima 84 godine. Za to može zahvaliti ovim zdravim navikama koje prakticira što se tiče prehrane.

Izbjegava brzinske dijete

Još 2012. godine Fonda je podijelila svojih 10 najdražih savjeta za zdravo mršavljenje. Među prvima je taj da zaboravite na brzinske dijete.

“Brzinske dijete su one koje obećavaju nerealne rezultate. Ne biste trebali gubiti više od kilograma tjedno”, rekla je. Dodala je i kako je bitno kako razmišljate i da vam cilj ne bude dijeta nego zdravlje.

Nikad ne preskače doručak

Izjavila je i kako je doručak najvažniji obrok u danu. “Svako jutro posvetite tome da dan započnete nutritivno bogatim doručkom. Ljudi koji tako funkcioniraju, mršave”, rekla je.

Uz to, istraživanja su pokazala da preskakanje doručka usporava metabolizam, pojačava osjećaj gladi i može dovesti do debljanja.

Fleksibilna je

Fonda je s javnosti podijelila i kako nije prestroga. Umjesto da prati strogi plan prehrane, ona predost daje ravnoteži.

“Ne želite se osjećati kao da si nešto uskraćujete. To nije dugoročno održivo. Stoga, ako i pojedete komadić čokolade, u redu je. Samo nemojte pojesti cijelo pakiranje ili jednostavno dulje šetajte sljedeći dan”, rekla je.

Ne jede puno mesa

Fonda jede puno zdravih namirnica, ali malo mesa.

“Jedem svježe voće i povrće svaki dan. Gotovo da i ne jedem meso, a čak sam smanjila i unos ribe. Postoje mjesta na zemlji gdje je riba ljudima jedini izvor proteina, a u zemlji poput naše (SAD), gdje imamo puno opcija, trebali bismo smanjiti i unos ribe”, kaže.

Uvijek uz sebe ima zdrave grickalice

Prema magazinu Hello! Fonda zdravlje održava tako da uvijek ima kod sebe zdrave grickalice.

“Imajte sa sobom zdrave grickalice za pojesti između obroka. Tu spada voće, posni sir, zeleno grožđe…”, rekla je, a prenosi Eat this.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar