Što znači ako više dišete kroz lijevu ili desnu nosnicu?

Lifestyle 21. lip 202222:57
Izvor: Pexels

Znamo da je ispravno da udišemo zrak kroz nosnice, ali ako pažljivo promatramo, jedna od nosnica može biti aktivnija od druge. Kako to shvatiti? Brzina i lakoća udisanja i izdisanja mogu vam pomoći da dokučite koja je od vaših nosnica aktivnija.

Iako neravnoteža u bilo kojem od organa nikada nije dobar znak, stručnjakinja za jogu dala je određene točke za koje kaže da su odraz naših osobnosti. Predlaže vježbanje joge kako bi se održala ravnoteža između njih.

VEZANE VIJESTI

Prema objavi na Instagramu, objavljenoj na proflu satvic.yoga, aktivnost nosnice može pomoći u određivanju koje su karakteristike dominantne kod pojedinca.

Što piše o lijevoj nosnici?

Objava povezuje lijevu nosnicu ili Ide Nadi sa ženskom prirodom, kreativnošću, intuitivnošću, mirnoćom i introvertiranošću. Kaže da neuravnotežena lijeva nosnica može dovesti do pasivnosti, sumnje u sebe i loše samokontrole.

Što piše o desnoj nosnici?

Povezuje desnu nosnicu, poznatu i kao Pingala Nadi, s muškom prirodom, intelektualizmom, strašću, ekstrovertnom prirodom i logičkim razmišljanjem. Upozorava da neravnoteža desne nosnice može dovesti do hiperaktivnosti, stresa i agresije.

Dakle, što zapravo znači “neuravnoteženo”? Na pitanje korisnika o tome “Što mislite pod neravnotežnom lijevom nosnicom? Više disanja s lijeva?”, odgovorila je, “blokirana”.

Osim ovog objašnjenja, blokada u bilo kojoj nosnici mogla bi utjecati na mentalni mir pojedinca. Kada je disanje osobe poremećeno, bit će mu teško nastaviti s redovitim aktivnostima. Stoga je vrlo bitno što prije liječiti probleme s disanjem.

“Da bi vodili ispunjen život, obje nosnice trebaju biti uravnotežene. To napaja našu životnu energiju i omogućuje nam da koristimo svoju mudrost dok smo aktivni”, piše u objavi, a prenosi Times of India.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar