Tri boje koje nikada ne biste smjeli koristiti na zidovima u kući

Lifestyle 28. pro 202121:26
Izvor: Craig Wetherby Photography / ImageSource / Profimedia

Ove nijanse treba izbjegavati prilikom uređenja interijera.

Iako se neke boje i nijanse čine lijepima, zapravo ih u interijeru nije dobro koristiti.

Crna

Iako se crnoj možda najčešće okrećete kada je riječ o odjeći i obući to ne bi trebao biti vaš izbor kada se radi o interijeru. Bojanje zidova u crno ili dodaci koji su isključivo crni može kući dati jako tamnu atmosferu. Imat ćete dojam da je kuća slabo osvjetljena, a činit će se i pomalo depresivna. Osim toga, mogli biste izgubiti i koncentraciju i motivaciju jer će crna boja vaše okruženje učiniti lijenim ili zagušujuće tihim.

Roza

Roza je tako lijepa boja, pa se pitate zašto ne baš ta boja? Naime, kako roza spada u svjetlije boje s vremenom se može činiti uprljana. Prljavština i mrlje jako će se vidjeti na ovoj nijansi i ona iziskuje puno brige. Ako imate roze zidove oni će izgubiti sjaj nakon nekoliko mjeseci i brzo ćete ih morati osvježiti ili bojati u neku drugu nijansu. Osim toga, teško je i pogoditi točnu nijansu koja će vam se sviđati na zidovima.

Tamno zelena

Još jedna loša boja za interijer je tamno zelena. Iako se ne usudi puno ljudi koristiti ovu boju, postoje neki koji će joj dati šansu. Poštedite se te greške jer pva nijansa će prostor ispuniti melankolijom i tugom. Ipak, ova nijansa dobra je ako se radi tek o nekoliko detalja, nekim dekoracijama ili pokojem jastučiću.Treba voditi računa o tome da ove boje bude minimalno i da se dobro uklopi s ostakom boja u interijeru, piše Pinkvilla.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar