Tri jednostavna trika uz koja možete uštedjeti novac na pranju odjeće

Lifestyle 22. pro 202212:25
sušilica veša, perilica rublja, veš mašina, pranje odjeće
Pexels/Ilustracija

Samo nekoliko malih promjena može vam pomoći da uštedite novac pri obavljanju nekih kućanskih poslova. U nastavku pročitajte kako možete uštedjeti novac na pranju odjeće.

1. Niža temperatura

Smanjivanje temperature pranja s 40°C na 30°C može uštedjeti 38% energije, a smanjivanje na 20°C može uštedjeti 62% energije u prosjeku.

VEZANA VIJEST

Treba napomenuti da smanjivanje temperature ne znači da vam se odjeća neće oprati, a za bolje uklanjanje mrlja koristite tekući deterdžent. Ako neka odjeća ima tvrdokornu mrlju, prije pranja u perilici je tretirajte vodom i deterdžentom. Jednom mjesečno uključite praznu perilicu na 60°C radi održavanja.

Stoga, kad god ste u mogućnosti, smanjite temperaturu.

2. Zaboravite na svakodnevna mala pranja

Najviše energije uštedjet ćet ako uključite perilicu kada joj je bubanj pun. Nije poželjno da perete samo nekoliko komada odjeće.

Također, mnoge perilice imaju i brze programe koji vam mogu pomoći u uštedi energije, ali svakako je najekonomičnije prati punu perilicu rublja.

3. Izbor deterdženta

Nemojte se hvatati skupih i popularnih praškova za pranje, deterdženata i kapsula. Takve opcije mogu biti izuzetno skupe. Umjesto toga, which.co.uk savjetuje da odaberete nešto jeftinije opcije za pranje rublja jer će i takvi deterdženti učinkovito ukloniti mrlje, a pomoći će vam da uštedite nešto novca, pogotovo na godišnjoj razini.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar