Trik za čišćenje televizora i daljinskog upravljača uz koji će oni zablistati

Lifestyle 06. velj 202314:34
gledanje tv-a, TV, daljinski upravljač, televizija,
Unsplash / Ilustracija

Televizori vrlo lagano privlače prašinu, a treba ih očistiti na pravilan način, kako se ne bi oštetila njihova površina.

Korištenje pravih tkanina presudno je za čišćenje televizora, a u ovom slučaju to su krpice od mikrofibre koje ne oštećuju ekran, a uz to i jednostavno upijaju prašinu. Ipak, trebalo bi pripaziti na još jedan detalj.

Krpicom od mikrofibre prebrišite svu površinu televizora – ekran, gumbiće koji se nalaze ispod ili sa strane, kao i pozadinu televizora koja najčešće ima najviše prašine. Ovo bi se trebalo raditi jednom tjedno, a ako imate vremena i češće, piše Good House Kipping.

Najvažnije je ipak ne špricati izravno nikakvo sredstvo na televizor, već ga prvo treba nanijeti na krpicu, a tek onda na ekran. Ali i ovdje je potrebna doza opreza. Naime, tekućina ne bi smjela sadržavati amonijak, alkohol ili aceton koji mogu uništiti ekran.

Daljinski upravljač najbolje je očistiti mokrom dezinfekcijskom krpicom, a najvažnije je obrisati tipke, kao i udubljenja oko njih, piše Večernji list.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

PROČITAJTE VIŠE

Komentari

Vaš komentar