Koja zemlja ima najgore vozače?

Lifestyle 31. svi 202208:24 > 08:35
Izvor: Image by tookapic from Pixabay

Je li vam se dogodilo da odete na odmor, unajmite automobil, krenete u vožnju... I nađete se u potpunom kaosu, vozači jure kao ludi, ne poštuju prometne znakove, ne signaliziraju sretanje, a i trube vam jer vozite presporo?

Ovakvo iskustvo, nažalost, može se doživjeti u mnogim europskim zemljama. Postavlja se pitanje, koja od njih ima najgore vozače?

Jedna nedavna anketa dala je odgovor na ovo pitanje. U njoj je sudjelovalo 12.400 stanovnika različitih zemalja Starog kontinenta, a od svakog od njih je traženo da ocijeni svoju vožnju, vožnju svojih sunarodnjaka i vožnju građana drugih država Europe.

Rezultati ove ankete bili su u najmanju ruku zabrinjavajući. Čak 79 posto ispitanika je izrazilo negativan stav prema drugim vozačima. Četvrtina Britanaca je rekla da se ponaša kao potpuno druga osoba kada se nađe za volanom, dok je u Poljskoj 42 posto upitanih osoba izjavilo da „u vožnji svatko gleda sebe“, navodi Time out, prenosi City magazine.

Međutim, od svih zemalja, jedna se ipak ističe. U pitanju je Grčka. Nevjerojatnih 91 posto Grka imalo je nešto negativno reći o vozačima iz drugih zemalja, dok su također prijavili najviše “neuljudnog ponašanja” od drugih grčkih vozača. Kada je u pitanju psovanje, agresivno pritiskanje trube, prekoračenje brzine, vožnja s mobilnim telefonom, ali i izlasci iz automobila zbog suočavanja s drugim vozačom, Grčka se nalazi u samom vrhu. Drugim riječima, ako planirate putovanje kroz Grčku ovog ljeta, najbolje je da budete spremni za jednu paklenu vožnju.

Iz ove ankete doznali smo ipak i neke pozitivne stvari o vozačima u Europi. Španjolci i Britanci, na primjer, najmanje osuđuju vožnju ljudi u drugim zemljama, dok su Nijemci prilično dobro ocijenili vožnju svojih sunarodnjaka, navodeći da samo manji broj njih vozi agresivno i/ili neodgovorno.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Komentari

Vaš komentar