Zašto mokru kosu nikad ne treba vezati u rep ili punđu?

Lifestyle 13. kol 202212:00
Ania Powalowska / Free / Profimedia

Ako vam kosa ljeti lako puca i izgleda beživotno, onda biste svakako trebali razmotriti ovaj beauty trik koji će je zaštiti.

Ljeto može biti poprilično nemilosrdno za našu kosu, a ako je želite zaštiti od pucanja onda biste se trebali pridržavati vrlo specifičnog beauty trika: nikada ne vežite kosu u punđu ili rep kada je mokra.

Da, znamo da ponekad jednostavno rješenje djeluje tako praktično – nakon plivanja u jezeru ili bazenu, brzo vezanje kose u punđu ili rep pomaže da vam mokri pramenovi ne padaju na lice i ne smetaju. Međutim, vezanje mokre kose može imati dugoročne negativne posljedice.

Stručnjakinja za kosu Rachel Valentine podijelila je svoje znanje u videu na TikToku. U njemu pokazuje jednu vlas i što se s njom događa kada se mokra sveže. “Smočila sam ovaj pramen da vam pokažem. Kad je kosa mokra, zapravo se ponaša kao gumica, rasteže se i povlači. Ali ponekad – kao što ste upravo vidjeli – pukne”, objasnila je u videu.

Kada je kosa suha, ne rasteže se. Dakle, veća je vjerojatnost da ćete ošteti kosu ako je mokru vežete u punđu ili konjski rep. Tada je kosa jednostavno puno osjetljivija, rasteže se, a ponekad i pukne, prenosi tportal.

Umjesto punđe i repa: Ovo trebate učiniti s mokrom kosom

U komentarima ispod videa raspravljalo se o alternativama i predloženo je nekoliko dobrih ideja o tome što učiniti mokrom kosom. Jedna korisnica je upitala: “Može li se mokra kosa labavo isplesti u pletenicu?”

Rachel je odgovorila: “Da, ako je potrebno, to bi bilo u redu!” Međutim, po pitanju ljepote i zdravlja, kosu bi bilo najbolje pustiti da se osuši na zraku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Komentari

Vaš komentar