Znanstvenici tvrde: Ako volite ovu pjesmu možda ste psihopat

Lifestyle 27. ruj 202215:45
Izvor: Rob Carr / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Jedan od najpoznatijih repera, ali i glazbenika danas je svakako Eminem. S više milijun prodanih ploča, singlova i albuma u svijetu, gotovo je nemoguće da ne znate barem jednu njegovu pjesmu. A ako volite baš jedan od njegovih najvećih hitova, znate li da vas to možda čini psihopatom?

Ako volite Eminemovu pjesmu “Lose Yourself” imamo loše vijesti za vas. Kako tvrdi jedno istraživanje provedeno na Sveučilištu u New Yorku 2017. godine, ova pjesma je omiljena velikom broju psihopata, što znači da fanovi ovog hita imaju veće šanse da su psihopati, prenosi City Magazine.

Tim istraživača je skupio 200 ljudi i natjerao ih da popune upitnik koji je procjenjivao njihovu količinu psihopatije – poremećaja kojeg karakterizira nedostatak empatije, nedostatak emocionalnog odgovora i manipulativnost.

VEZANE VIJESTI

Zatim su ispitanici dobili 260 pjesama za slušanje i ocjenjivanje, a istraživači su otkrili da su oni s najvišim ocjenama bili među najvećim obožavateljima upravo ove Eminemove pjesme.

Osim ove pjesme, najveći broj psihopata naveo je da voli još i “What Do you Mean?” Justina Bibera.

Možda vam sve ovo djeluje kao pomalo neozbiljna studija i šala, ali istraživači su insistirali da bi mogla poslužiti važnoj svrsi. Pascal Valish, koji je vodio istraživanje, rekao je za britanski The Guardian: “Mediji psihopate prikazuju kao serijske ubojice sa sjekirom u ruci, ali stvarnost je da oni nisu takvi na prvu loptu, nisu poput Džokera u Batmanu.”

“Lose yourself” je Eminemova pjesma napravljena za film “8 mile” u kom je on glumio glavnu ulogu, i koji je i tad smatran njegovom polubiografskom pričom. Pjesma je osvojila Oscara 2003. godine kao i Grammy za najbolju rap pjesmu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.