Ovo su tri najodanije pasmine pasa

Ljubimci 11. stu 202115:44 > 16:02
Izvor: Pexels

Neki vlasnici pasa traže da je njihov ljubimac pouzdan i do kraja odan, a ovo su pasmine koje krase upravo te karakteristike.

Važno je napomenuti da  vjernost nema veze s veličinom pa među najodanije pasmine spadaju i neke minijaturne.

1. Doberman

Kad je doberman iz dobrog legla i pravilno dresiran, on je pravi prijatelj i čuvar. Te inteligentne pse lako je dresirati i zato su često dio vojnih ili policijskih jedinica. Oni vole svoje vlasnike, naročito one koji im omogućuju puno aktivnosti i pustolovina u prirodi.

Pexels
Ilustracija

Njihova odanost ljudima ne svodi se samo na njihovog vlasnika (kao što ih bije glas), oni vole ljude općenito i zato su kroz povijest tako omiljeni.

2. Njemački ovčar

Svjetsko udruženje uzgajivača pasa njemačke ovčare naziva “pasminom koju pravi ljubitelji pasa upravo obožavaju”. Stekli su reputaciju izuzetne inteligencije i plemenitog temperamenta. Neće se nikada navići na miran život u kući, na kauču. Potrebno im je jako puno fizičke aktivnosti, pa čak i mentalnih izazova tijekom dana.

Pexels
Ilustracija

Oni će svaki zadani posao obaviti savršeno, bilo da se radi o policijskom poslu ili poslu psa vodiča, člana gorske službe spašavanja ili čak takmičara u sportskim igrama za pse. Oni su doista vjerni prijatelji. No potrebno im je vrijeme da nekoga zavole, ali jednom kad su osobu zavoljeli, postaju ekstremno odani.

3. Čivava

Gotovo svi znamo da su čivave sićušni psi velike osobnosti, no taj inteligentni psić zaista je i odan prijatelj. Kako su puni želje da zadovolje vlasnika, nije im potreban poseban trening. Oni su najsitnija pasmina, poneki teže ispod dva kilograma. Mogu se jako razlikovati po temperamentu, ali svi primjerci ove pasmine posve su odani ljudima, koje vole i gutaju njihovu pažnju, svu koju mogu iskamčiti.

Pexels

Neke čivave stekle su reputaciju kao divlje i zločeste prema nepoznatim ljudima, no to je vjerojatno posljedica njihove silne odanosti svojem vlasniku. Čivave treba podučiti da budu umjereniji s lajanjem. Potrebno im je umjereno, ne naročito strogo, ali regularno dresiranje, prenosi Index.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar