Studija: Vaša mačka vas čini ludim, pogledajte zašto

Ljubimci 06. lis 202211:43
Izvor: Shutterstock / Ilustracija

Ako nekoga upitate kako se osjeća zbog svoje mačke, odgovori će varirati između siktanja i predenja.

Znanost je stvari sagledala i malo dublje. Mogli bismo reći da je zarila svoje kandže u odnos mačke i njenog vlasnika i ispada da mačka mijenja vašu osobnost i raspoloženje na način koji nikad ne biste pogodili. Ne samo da su male krznene okruglice pametnije nego što mislimo, nego su i pravi mali manipulatori, piše Your Tango.

Ne, zbog ovoga ne morate svog omiljenog partnera za maženje otpisati jer će vam veza biti toksična, ali njihovu kutiju za ‘otpatke’ u svakom slučaju trebate budnim okom pratiti. Istraživanje iz 2015. dokazuje da paraziti toksoplazme koji žive u mačjem izmetu dospiju u ljude, u čak tri milijuna ljudi. Druga studija procjenjuje da imate jedan od pet šanse da i sami ‘ugostite’ ovog parazita.

Problem je u tome što paraziti ostaju u vašem mozgu i mogu manipulirati vašim ponašanjem. Prema istraživanjima, ljudi s parazitom postaju samokritičniji, neurotičniji i nesigurniji. Simptomi se mogu razlikovati ovisno o spolu. Žene obično postaju ekstrovertiranije, savjesnije, upornije i raspoložene za moraliziranje (kao rezultat parazita), dok muškarci postaju impulzivniji, sumnjičaviji i ljubomorniji.

Kako ove male gadosti pronalaze vašu mačku?

Mačke imaju tendenciju zaraziti se parazitom tako što ubiju plijen i pojedu ga. Dakle, ako vaša mačka uživa u slasnoj poslastici od miša, onda postoji velika vjerojatnost da se zarazi ovim parazitom. Jedan od zadataka parazita je paraliziranje miševa kako ne bi mogli bježati od grabežljivaca. Brutalno! Sada imate mrtvog miša i parazita s kojim se morate nositi.

Nažalost, ne postoji lijek za toksoplazmozu ako je vaša mačka ima. Ako otkrijete da je vaš dlakavi prijatelj imao nesreću da mu se putovi ukrste s ovim parazitom, trebali biste početi nositi masku dok mijenjate stelju.

Zapamtite! Pobrinite se da vaša mačka bude čista i zdrava i potrudite se da budete što je moguće više detaljni kada čistite za mačkom. Dok nosite masku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar