Veterinar otkrio kojih 5 pasmina pasa nikada ne bi imao

Ljubimci 26. ruj 202212:162 komentara
Izvor: Unsplash (ilustracija)

Jedan veterinar je na svom TikTok računu podijelio video u kojem je naveo pet pasmina pasa koje ne bi nikada imao i objasnio zašto.

Razlozi koje je naveo sežu od zdravstvenih problema pa do agresivnog ponašanja ovih pasmina.

“Zapamtite, ovo je samo moje mišljenje i možda se nećete složiti s njim”, započeo je u videu koji je do sada pregledalo 5.5 milijuna ljudi.

@ben.the.vet 5 dog breeds I would/could never own as a veterinary surgeon #dogsoftiktok #learnontiktok #veterinary #benthevet ♬ Waiting For Heartache – BLVKSHP

5. Chow Chow

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chow Chow World (@chowchowsworld)


“Siguran sam da ima dobrih osobina, ali osobno smatram da najčešće nemaju najbolji temperament, rezervirani su i znaju biti agresivni prema veterinarima”, rekao je u videu za pasminu koja se smjestila na peto mjesto.

4. Cavalier King Charles španijel

“Nažalost, tu su i Cavalier King Charles španijeli. Oni su jedni od najdražesnijih pasa i kada bih birao pasminu za sebe, izabrao bih njih da nemaju toliko puno zdravstvenih problema. Više-manje svi dobiju isto srčano oboljenje, bolest mitralnog zaliska”, naveo veterinar.

3. Kratkodlaki jazavčari

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FINDING NEMO (@nemominidachshund)

“Na broju tri su kratkodlaki jazavčari, opet i oni su jako dragi psi i jedni od mojih najdražih pacijenata, ali jedan od njih četiri razvije probleme s leđima tijekom svog života koji mogu ići od boli pa sve do potpune paralize”, objasnio je.

2. Shar Pei

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SHARPEI❤Lover (@ig_bit.sharpeiclub)


“Oni imaju bolest nazvanu po njima, Shar Pei groznica. Ima ljudi koji ih uzgajaju bez toliko nabora, ali još uvijek ih je većina previše naborana. To je toliki problem da im se očni kapci moraju pričvrstiti da im dlaka ne iritira oči”. rekao je.

Osim toga imaju problem s kožom, a kod veterinara često pokušavaju ugristi djelatnike. Većina Shar Peia koje ja vidim imaju puno zdravstvenih tegoba, istaknuo je.

1. Francuski buldog ili mops

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Doug The Pug (@itsdougthepug)


“Imaju jako puno zdravstvenih problema poput problema s kralježnicom, zatim onih s kožom, problemi s očima. Činjenica da više od polovice ove pasmine mora imati carski rez prilikom poroda, to je za mene i etičko pitanje i zato ih ne želim posjedovati”, pojasnio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Komentari

Vaš komentar