Kremasti rižoto s povrćem.
Sastojci:
– 1 glavica crnog luka
– 4 žlice maslaca
– 250 g riže
– 500 ml goveđe juhe
– 1 žličica papra u prahu
– 1 žličica kima
– 1 žličica umaka Worchester
– 400 g crvene, žute i zelene paprike
– 80 g ovčjeg sira
– sol
Priprema:
Sitno isjeckati luk, pa ga prodinstati na žlici maslaca.
Zatim, dodati rižu i kratko sve zajedno prodinstati.
Doliti vrelu juhu u rižu pa začiniti paprom, kimom, umako Worchester i solju.
Rižu poklopiti i na umjerenoj temperaturi kuhati oko 20 minuta, sve dok ne ispari sva tekućina.
U međuvremenu oprati i očistiti paprike i svaku izrezati po pola.
Zatim izrezati paprike na uske trake, pa dinstati oko tri minute na tri žlice vrelog maslaca.
Vilicom rastresti ocijeđenu rižu i dodati papriku izrezanu na trakice. Nakon toga naribati sir i posuti po jelu.
Ukrasiti listovima metvice ili bosiljka, ili nekim drugim zelenim začinskim biljem.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.