Recept: Krumpir sa šunkom u umaku bechamel

Cooking 02. lis 202012:59 > 06. lis 2020 08:39
Shutterstock

Brz ručak iz pećnice fantastičnog ukusa.

Sastojci:

– 1,5 kg krumpira

– 200 g šunke 

– 1/2 dl ulja

– 3 žlice brašna

– 10 dl mlijeka

– sol, papar

Priprema: 

Krumpir oguliti i skuhati u slanoj vodi.

Za bechamel zagrijati ulje, dodati brašno i propržiti nekoliko minuta. Polako dodavati mlijeko, stalno miješajući.

Posoliti, popapriti i kuhati na umjerenoj temperaturi dok se ne zgusne, nekoliko minuta.

Skloniti sa štednjaka i dodati sitno nasjeckanu šunku. Ukoliko želite, šunku možete zamijeniti slaninom.

U podmazanu posudu za pečenje redati krumpir izrezan na deblje kolutove. Ako nije dovoljno slan, malo posoliti.

Preko toga politi bechamelom sa šunkom, redati još jedan red krumpira i zapeći u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 35 minuta.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.