Brz ručak iz pećnice fantastičnog ukusa.
Sastojci:
– 1,5 kg krumpira
– 200 g šunke
– 1/2 dl ulja
– 3 žlice brašna
– 10 dl mlijeka
– sol, papar
Priprema:
Krumpir oguliti i skuhati u slanoj vodi.
Za bechamel zagrijati ulje, dodati brašno i propržiti nekoliko minuta. Polako dodavati mlijeko, stalno miješajući.
Posoliti, popapriti i kuhati na umjerenoj temperaturi dok se ne zgusne, nekoliko minuta.
Skloniti sa štednjaka i dodati sitno nasjeckanu šunku. Ukoliko želite, šunku možete zamijeniti slaninom.
U podmazanu posudu za pečenje redati krumpir izrezan na deblje kolutove. Ako nije dovoljno slan, malo posoliti.
Preko toga politi bechamelom sa šunkom, redati još jedan red krumpira i zapeći u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 35 minuta.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.