Recept: Palačinke s gljivama

Cooking 07. lis 202008:30 > 08:32
Shutterstock

Palačinke s gljivama i preljevom od sira.

Sastojci:

– 8 palačinki

Nadjev:

– 400 g gljiva

– maslinovo ulje

– 1 glavica luka

– 2 čena češnjaka

– 100 ml kiselog

– sol, papar

– peršin

Za preljev:

– 400 ml mlijeka

– 1 žlice brašna

– 100 g sira

Priprema:

Gljive oprati i sitno izrezati. Ostaviti nekoliko komada za dekoraciju.

Izrezati luk i češnjak. Propržiti luk na na maslinovom ulju, pa dodati izrezane gljive, sol, papar i usitnjeni peršin.

Na kraju staviti kiselo vrhnje, promiješati i skloniti sa štednjaka. 

Preljev napraviti tako što ćete u malo mlijeka razmutiti brašno i tu smjesu staviti u provrelo mlijeko. Miješati da ne bude grudica i da ne zagori. Na kraju dodati naribani sir.

Puniti palačinke smjesom, zarolati ih i preliti umakom.

Preostale gljive izrezati na listiće, kratko propržiti na vrelom ulju i njima ukrasiti palačinke. Posuti listićima peršina.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.