Palačinke s gljivama i preljevom od sira.
Sastojci:
– 8 palačinki
Nadjev:
– 400 g gljiva
– maslinovo ulje
– 1 glavica luka
– 2 čena češnjaka
– 100 ml kiselog
– sol, papar
– peršin
Za preljev:
– 400 ml mlijeka
– 1 žlice brašna
– 100 g sira
Priprema:
Gljive oprati i sitno izrezati. Ostaviti nekoliko komada za dekoraciju.
Izrezati luk i češnjak. Propržiti luk na na maslinovom ulju, pa dodati izrezane gljive, sol, papar i usitnjeni peršin.
Na kraju staviti kiselo vrhnje, promiješati i skloniti sa štednjaka.
Preljev napraviti tako što ćete u malo mlijeka razmutiti brašno i tu smjesu staviti u provrelo mlijeko. Miješati da ne bude grudica i da ne zagori. Na kraju dodati naribani sir.
Puniti palačinke smjesom, zarolati ih i preliti umakom.
Preostale gljive izrezati na listiće, kratko propržiti na vrelom ulju i njima ukrasiti palačinke. Posuti listićima peršina.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.