Recept: Calzone s dvije vrste sira

Cooking 12. lis 202008:51 > 09:00
Shutterstock

Doručak za sve ljubitelje talijanske kuhinje.

Sastojci:

–  tijesto za pizzu

– 1 šalica pelata

– 1 šalica ricotta sira

– 1 šalica mozzarelle

– 1/2 šalica šunke

– maslinovo ulje

– sol

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva i premažite pleh s malo ulja.

Tijesto za pizzu podijelite na četiri dijela. Na blago pobrašnjenoj površini razvaljajte jedan komad tijesta u krug.

Žilicu pelata stavite u sredinu tijesta, zatim preko stavite ricotta sir, šunku i naribanu mozzarellu.

Preklopite tijesto na pola, malo premažite krajeve vodom, a zatim pritisnite vilicom.

Ponovite postupak s ostatkom tijesta.

Calzone stavite u pripremljen pleh i vrhove premažite uljem i posolite.

Nožem napravite tri reza na gornjoj strani.

Na pola pečenja ih izvadite i još jednom premažite uljem.

Pecite dok ne dobije zlatnu boju.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.