Recept: Rižoto s bundevom

Cooking 13. lis 202012:59 > 12:59
Shutterstock

Fantastičan rižoto s bundevom, parmezanom i začinskim biljem.

Sastojci:

– 400 g bundeve

– 2 žlice maslinovog ulja

– 2 češnja češnjaka

– poriluk

– 25 g maslaca

– 200 g riže

– 2 žličice mljevenog kima

– 1l bistrog temeljca od povrća

– 60 g naribanog parmezana

– malo korijandera ili druge začinske biljke za dekoraciju

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Nasjeckajte bundevu na kockice, prije toga je očistite od sjemenki i oljuštite.

Rasporedite kockice po tepsiji obloženoj papirom za pečenje, premažite žlicom maslinovog ulja i pecite u pećnici 30 minuta.

Pripremite rižoto dok se bundeva peče.

Izgnječite češnjak, a poriluk sitno nasjeckajte.

Zagrijte žlicu maslinovog ulja i maslac na umjerenoj temperaturi, pa dodajte poriluk i češnjak.

Kada luk omekša, dodajte kim i rižu.Dobro promiješajte i kuhajte oko jedne minute.

Dodajte pola šalice temeljca i povremeno miješajte dok riža ne upije tekućinu. Postepeno uspite i ostatak temeljca dok rižoto sve ne upije. Bit će vam potrebno oko 20 minuta.

Kada je riža omekšala, dodajte pečenu bundevu, naribani parmezan, nasjeckani korijander i ukrasite začinima po želji.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.