Fantastičan rižoto s bundevom, parmezanom i začinskim biljem.
Sastojci:
– 400 g bundeve
– 2 žlice maslinovog ulja
– 2 češnja češnjaka
– poriluk
– 25 g maslaca
– 200 g riže
– 2 žličice mljevenog kima
– 1l bistrog temeljca od povrća
– 60 g naribanog parmezana
– malo korijandera ili druge začinske biljke za dekoraciju
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Nasjeckajte bundevu na kockice, prije toga je očistite od sjemenki i oljuštite.
Rasporedite kockice po tepsiji obloženoj papirom za pečenje, premažite žlicom maslinovog ulja i pecite u pećnici 30 minuta.
Pripremite rižoto dok se bundeva peče.
Izgnječite češnjak, a poriluk sitno nasjeckajte.
Zagrijte žlicu maslinovog ulja i maslac na umjerenoj temperaturi, pa dodajte poriluk i češnjak.
Kada luk omekša, dodajte kim i rižu.Dobro promiješajte i kuhajte oko jedne minute.
Dodajte pola šalice temeljca i povremeno miješajte dok riža ne upije tekućinu. Postepeno uspite i ostatak temeljca dok rižoto sve ne upije. Bit će vam potrebno oko 20 minuta.
Kada je riža omekšala, dodajte pečenu bundevu, naribani parmezan, nasjeckani korijander i ukrasite začinima po želji.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.