Lako se priprema, a okus je fantastičan.
Sastojci:
– 1 jaje
– 150 g brašna
– 1 žličica praška za pecivo
– 1/4 žličice soli
– prstohvat papra
– 1/8 l mlijeka
– 125 g sira
– ulje za prženje
Priprema:
Jaje umutiti. U zdjeli izmiješati brašno, prašak za pecivo, sol i papar. U smjesu staviti 4 žlice mlijeka i sve zajedno dobro izmešati.
Zatim uliti još mlijeka dok tijesto ne počne padati sa žlice. Tome dodati naribani sir i masu dobro izmiješati.
U tavu ili plitki lonac uliti ulja na oko 5 cm visine i dobro ugrijati. Tijesto jušnom žlicom stavljati u ulje i pržiti tri do četiri minute, dok okruglice ne dobiju zlaćanu boju sa svih strana. Ostaviti ih kratko na ubrusu da se ocijede, a zatim servirati.
Važno je da ulje za pohanje bude dobro zagrijano na pravoj temperaturu (190°), kako bi okruglice bile hrskave i mekane.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.