Mnogo bolja poslastica od kupovne.
Sastojci:
– 4 lista oblatni
Nadev:
– 250g maslaca
– 200 g šećera
– 12 žlica vode
– 250 g mljevenih oraha
– 250 g mljevenog integralnog keksa
– 100 g čokolade za kuhanje
Priprema:
U posudu stavite maslac, šećer i vodu, pa miješajte na umjerenoj temperaturi dok se svi sastojci ne sjedine. Zatim u smjesu dodajte orahe, keks i čokoladu, ponovno sve miješajte dok ne dobijete glatku kremu.
Pustite da se kratko ohladi, podijelite kremu na tri jednaka dijela i mažite na gornju stranu oblatne, i s istim nastavite dok ne potrošite kremu i oblatne.
Na kraju oblatne umotajte u masni papir, pa na njih stavite lim za pečenje kako bi se što bolje stegnule.
Ostavite na hladnom, a po želji nakon što se kolač stegne posljednju oblatnu možete premazati čokoladnom glazurom.
Ako želite pojačati okus kreme, nakon što ste je skuhali dodajte malo soka od svježe naranče ili nekoliko kapi ruma.
Dobar tek!