Kiflice bez kvasca, gotove za 30 minuta.
Sastojci:
– 250 g glatkog pšeničnog brašna
– 125 g svježeg kremastog sira
– 1 jaje
– 50 ml maslinovog ulja
– 50 ml mlijeka
– 3 žlice praška za pecivo
– 1/2 žličice soli
– sjemenke za posipavanje
Priprema:
U dublju posudu prospite brašno s praškom za pecivo, dodajte sol, izmiješajte i dodajte svježi sir, pa sve još jednom dobro izmiješajte.
U manju posudu odvojite bjelanjak i dobro ga umutite, potom dodajte mlijeko i maslinovo ulje i još malo promiješajte.
Dodajte to u posudu s brašnom i sirom, pa rukama umijesite glatko, mekano tijesto. Ako se tijesto lijepi, dodajte još malo brašna.
Tijesto razvaljajte u krug, pa ga izrežite na 16 trokutova. Svaki zarolajte od šireg dijela prema užem (možete ih i puniti), pa poredajte na pleh obložen papirom za pečenje.
Premažite žumanjkom pomiješanim s mlijekom i pospite sezamom, makom illi suncokretovim sjemenkama.
Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva, pa pecite 25 do 30 minuta.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.