Jednostavna za pripremu i veoma ukusna.
Sastojci:
Za tijesto:
– 7 g kvasca
– 1 žličica šećera
– 75 ml tople vode
– 330 g brašna
– 1 žličica soli
– 3 žlice ulja
– 125 ml tople vode
Za nadjev:
– konzerva tunjevine
– 1 manji luk
– umak od rajčice ili kečap
– sir trapist
– origano
– masline (po želji)
Priprema:
U čašu staviti kvasac, dodati žličicu šećera i 75 ml tople vode, izmiješati i ostaviti da se kvasac digne.
U plastičnu posudu posuti brašno, sol, ulje, pomiješati i dodati dignuti kvasac, pa zamijesiti tijesto s toplom vodom.
Premijesiti ga na ulju i pustiti da odstoji oko jedan sat.
Tijesto razvući do željene veličine i prebaciti u protvan.
Premazati tijesto kečapom ili umakom od rajčice, posuti ocijeđenom tunjevinom, nasjeckati luk na sitno i posuti po pizzi, zatim naribati trapist, pa posuti sjeckanim maslinama i origanom.
Staviti da se peče u zagrijanu pećnicu na 250 stupnjeva 10 minuta, spuštena na dno, ne na rešetku.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.