Odlično se slažu sa krompir pireom ili tjesteninom.
Sastojci:
– 600 g svinjskog filea
– 50 ml ulja
– 1 limun
– sol, papar
– 10 g brašna
– 100 ml bijelog vina
– 150 ml vrhnja za kuhanje
– 20 g maslaca
– peršin
– 1 žlica suhog biljnog začina
Priprema:
Meso narežite na 12 manjih odrezaka. Malo ih istucite čekićem za meso, natrljajte suhim biljnim začinom i solju, pa sve poprskajte jednim dijelom limunovog soka.
Tako pripremljene odreske ostavite neka malo odstoje.
Nakon toga ih pospite brašnom i pržite u zagrijanoj tavi, i to s pobrašnjenom stranom prema dolje.
Kada odresci poprime s obje strane lijepu svjetlo smeđu boju, zalijte ih vinom i ostavite lagano da se dinstaju.
Pred kraj umiješajte vrhnje, ostatak limunovog soka, popaprite i dodajte još suhog biljnog začina.
Sve zajedno malo prokuhajte, a pred kraj dodajte maslac.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.