Recept: Keksići s cimetom i suhim voćem

Cooking 25. stu 202015:03 > 15:23
Shutterstock

Poslastica s odličnom kombinacijom sastojaka.

Sastojci:

– 150 g maslaca

– 100 g smeđeg šećera

– 50 g bijelog šećera

– 1 vanilin šećer

– 2 žlice meda

– 150 g graham brašna

– 100 g oštrog brašna

– 150 g zobenih pahuljica

– 1/3 čajne žlice soli

– 1 čajna žlica cimeta

– 1 čajna žlica sode bikarbone

– 170 g suhog voća (smokve, šljive, brusnice)

– 2 jaja

Priprema:

Umutite maslac sa šećerom i vanilin šećerom, pa dodajte med.

U drugoj posudi pomiješajte obje vrste brašna, sodu bikarbonu, sol, cimet, zobene pahuljice i sitno nasjeckano suho voće.

Umiješajte maslac sa šećerom u brašno, i na kraju dobro izmućena jaja.

Smjesu na sat vremena stavite na hladno. Uzmite žlicom smjesu i oblikujte kuglice rukama, pa ih spljoštite na papiru za pečenje.

Pecite na 180 stupnjeva oko sedam minuta, odnosno dok ne počnu tamniti.

Kad se keksići izvade iz pećnice, jako su mekani, pa biste mogli pomisliti da nisu gotovi. Keksići se hlađenjem osuše i očvrsnu.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.