Veoma jednostavna i ukusna musaka.
Sastojci:
– 650 g oguljenog krumpira
– 1/2 čajne žličice soli
– 700 ml vode
Nadjev:
– 400 g svježih šampinjona
– 1 glavica crnog luka
– 1 poriluk
– 1/2 čajne žlice soli
– 1/2 čajne žlice papra
– 3 žlice maslinovog ulja
Preljev:
– 2 jaja
– 250 ml mlijeka
– prstohvat soli
Priprema:
Oprati, oguliti i isprati krumpir, a zatim ga izrezati na kriške debljine 3 milimetra. Posoliti hladnu vodu, dodati kriške krumpira i kuhati par minuta nakon što voda provri.
Krumpir ostaviti u vodi dok spremate nadjev.
Pečurke oprati i narezati na listiće. Luk i praziluk očistiti, isprati i sitno narezati.
Na ulju, na umjerenoj temperaturi, dinstati luk dok ne omekša. Dodati pečurke i par žlica vode u kojoj se kuhao krumpir.
Začiniti solju i paprom, pa dinstati petnaest minuta. Pečurkama ostaviti malo umaka, jer ne bi trebalo da musaka bude suha.
Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Procijediti krumpir. Namazati uljem posudu u kojoj ćete slagati musaku.
Na dno posude poredati sloj krumpira. Rasporediti polovinu fila. Poredati drugi sloj krumpira, pa opet punjenje. Završiti slaganje musake trećim slojem krumpira. Sve preliti žlicom ulja.
Peći musaku u zagrijanoj pećnici 15 minuta, zatim izvaditi posudu.
Unaprijed pripremiti preljev od jaja i mlijeka, pa preliti musaku. Peći dok se ne napravi korica.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.