Uvijek dobar izbor za ručak.
Sastojci:
– 150 g tjestenine po izboru
– 1 žlica maslinovog ulja
– 200 g slanine narezane na komadiće
– 2 tikvice, naribane ili nasjeckane na sitne kockice
– 45 g graška
– 2 češnja češnjaka
– 5 jaja
– 65 g naribanog parmezana
– 250 g ricotte
– 30 g svježeg peršina
– 30 g bosiljka
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Nauljite vatrostalnu posudu u kojoj ćete peći ručak.
Skuhajte tjesteninu, pa procijedite.
Zagrijte ulje i ispržite slaninu uz stalno miješanje tri do četiri minute, odnosno dok ne poprimi zlatnu boju i ne postane hrskava.
Dodajte tikvice, grašak i sitno nasjeckani češnjak. Pržite jednu minutu, pa dodajte tjestenini.
Umutite jaja, sir, peršin i bosiljak, dodajte tjestenini i dobro promiješajte.
Sve prebacite u vatrostalnu posudu, pa pecite 25 do 30 minuta, odnosno dok ne dobije zlatnu boju.
Izvadite iz pećnice i pustite da odstoji deset minuta. Pospite peršinom.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.