Vrlo ukusno jelo s bundevom.
Sastojci:
– 1 bundeva
– 1l vode
– 1 glavica crvenog luka
– 2 češnja češnjaka
– 300 g riže
– 2 žlice sitno nasjeckanog peršina
– 100 g parmezana
– sol, papar
– 1 žlica maslaca
Priprema:
Oljuštite bundevu i nasjeckajte na kockice, stavite u nauljenu tepsiju, posolite, popaprite i pecite u pećnici na višoj temperaturi oko 30 minuta.
Dok se bundeva peče, pripremite rižoto.
Sitno nasjeckajte crveni luk i češnjak, i pržite dok ne omekša, dodajte rižu i pržite minutu do dvije, pa onda dodajte kutlaču vruće vode.
Kad to upije, opet dodajte jednu kutlaču vode, povremeno miješajući na umjerenoj temperaturi.
Kad rižoto bude skuhan, dodajte ispečene kockice bundeve, maslac, sitno naribani parmezan, peršin, popaprite po ukusu, pa lagano promiješajte.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.