Recept: Pileće šnicle iz pećnice

Cooking 30. stu 202013:14 > 13:15
Shutterstock

Ručak koji se brzo sprema.

Sastojci:

– 600 g pilećeg bijelog mesa

– 2 žlice suhog biljnog začina

– 250 ml neutralnog vrhnja

– 2 žlice ulja

– 50 g ribanog sira od ovčjeg mlijeka

Priprema:

Piletinu isjeći na šnicle i posuti suhim biljnim začinom, posoliti, pa pustiti da odstoji oko 30 minuta.

Šnicle pecite u tavi na zagrijanom ulju sa svake strane oko pet minuta, do zlatno žute boje.

Pripremljene šnicle stavite u vatrostalnu posudu, prelijte vrhnjem, pospite sirom i pecite u pećnici zagrijanoj na 230 stupnjeva oko 10 minuta.

Šnicle poslužite uz kuhano povrće po želji.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.