Recept: Kruške u vinu

Cooking 21. stu 202012:18 > 12:34
Shutterstock

Savršen desert koji vrijedi probati.

Sastojci:

– 500 ml crnog vina

– 2 štapića cimeta

– 4 kruške

– 4 klinčića

– 2 zvjezdasta anisa

– 1 vanilin šećer

– 100 g šećera

– 200 ml slatkog vrhnja

Priprema:

Vinu dodajte šećer, cimet, klinčić, anis, vanilin šećer i zagrijte do ključanja.

Kruške ogulite pazeći pritom da zadrže oblik i peteljku.

Spustite ih u vino i kuhajte 15 do 30 minuta.

Za vrijeme kuhanja kruške okrećite da poprime jednoličnu boju.

Kuhane kruške ostavite da se ohlade u vinu.

Umutiti slatko vrhnje i poslužiti s kruškama.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.