Ukusna pita za dane posta.
Sastojci:
– 500 g poriluka
– 1 srednja mrkva
– 150 g riže
– sol, papar
– 100 ml mineralne vode
– 100 ml ulja
– 500 g kora za pitu
Priprema:
U zdjelu staviti opranu rižu s malo soli, nalijte vodom i kuhajte, dok se riža ne skuha, ali nemojte da vam prekuha. Procijedite i stavite rižu na stranu, prethodno rastresti vilicom.
U veću i dublju tavu sipati nekoliko žlica ulja. Poriluk očistite i operite, pa narežite napola, stavite u tavu i pržite na umjerenoj temperaturi.
Zatim dodajte jednu naribanu mrkvu i nju propržite s porilukom. Posolite i popaprite po ukusu.
Dodajte skuhanu rižu i povežite s porilukom.
Uzmite jednu koru, poprskajte ju mineralnom vodom i uljem, pa punjenje namažite svugdje po kori. Onda stavite drugu, pa treću koru, na isti način je punite.
Zarolajte, pa ih stavite u pleh, koji ste obložili papirom za pečenje.
Ponovo premazati smjesom od ulja i kisele vode. Posuti po želji sa sezamom.
Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko pola sata ili dok ne porumeni.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.