Recept: Macarons

Cooking 14. pro 202018:13 > 18:13
Shutterstock

Popularna poslastica s čokoladnim punjenjem.

Sastojci:

– 120 g šećera u prahu

– 50 g mljevenih badema

– 2 bjelanjka

– 1 jušne žlice kakaa

– 50 g šećera

Punjenje:

– 100 g čokolade

– 50 ml slatkog vrhnja

Priprema:

Mikserom izmiksati bjelanjke u čvrsti snijeg, pa dodati šećer i miksati.

Pomiješati šećer u prahu i mljevene bademe, pa dodati u čvrsti snijeg i lagano promiješati sve zajedno i dodati kakao.

Napuniti špric, pa na pleh s papirom za pečenje praviti male krugove od smjese. Smočite ruke, pa špic zagladite prstom. Ostaviti da odmaraju 30 minuta.

Pecite u zagrijanoj pećnici na 150 stupnjeva nekih 15 minuta.

Pripremiti punjenje. Staviti vrhnje da provri na umjerenoj temperaturi, pa dodati čokoladu da se rastopi i ostaviti na stranu da se ohladi.

Spajati po dva macaronsa s čokoladom.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.