Popularna poslastica s čokoladnim punjenjem.
Sastojci:
– 120 g šećera u prahu
– 50 g mljevenih badema
– 2 bjelanjka
– 1 jušne žlice kakaa
– 50 g šećera
Punjenje:
– 100 g čokolade
– 50 ml slatkog vrhnja
Priprema:
Mikserom izmiksati bjelanjke u čvrsti snijeg, pa dodati šećer i miksati.
Pomiješati šećer u prahu i mljevene bademe, pa dodati u čvrsti snijeg i lagano promiješati sve zajedno i dodati kakao.
Napuniti špric, pa na pleh s papirom za pečenje praviti male krugove od smjese. Smočite ruke, pa špic zagladite prstom. Ostaviti da odmaraju 30 minuta.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 150 stupnjeva nekih 15 minuta.
Pripremiti punjenje. Staviti vrhnje da provri na umjerenoj temperaturi, pa dodati čokoladu da se rastopi i ostaviti na stranu da se ohladi.
Spajati po dva macaronsa s čokoladom.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.