Jednostavan i ukusan ručak.
Sastojci:
– 800 g mljevenog mesa
– 50 g krušnih mrvica
– 1,5 dl mlijeka
– 1 jaje
– sol, papar
– suhi biljni začin
Umak:
– 1 žlica brašna
– 2 žlice ulja
– 100 g pečuraka
– 2 češnja češnjaka
– voda
– sol
Priprema:
Krušne mrvice namočiti u toplo mlijeko. Nakon desetak minuta, umiješajte u meso začine, prezlu i jaje i sve miješati dok se smjesa ne sjedini.
Staviti smjesu u hladnjak na sat vremena, pa tek onda oblikovati polpetice i pržiti ih u dubljem ulju.
Umak ćete napraviti tako da ćete propržiti pečurke, kada puste sok, dodati brašno, kratko miješati, pa dodati malo vode. Miješati i pustiti da se skuha.
Pred kraj dodati sitno nasjeckani češnjak i polpetice i još malo kuhati.
Služiti toplo uz krumpir pire.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.