Recept: Polpete u umaku od pečuraka

Cooking 14. pro 202013:01 > 13:07
Shutterstock

Jednostavan i ukusan ručak.

Sastojci:

– 800 g mljevenog mesa

– 50 g krušnih mrvica

– 1,5 dl mlijeka

– 1 jaje

– sol, papar

– suhi biljni začin

Umak:

– 1 žlica brašna

– 2 žlice ulja

– 100 g pečuraka

– 2 češnja češnjaka

– voda

– sol

Priprema:

Krušne mrvice namočiti u toplo mlijeko. Nakon desetak minuta, umiješajte u meso začine, prezlu i jaje i sve miješati dok se smjesa ne sjedini.

Staviti smjesu u hladnjak na sat vremena, pa tek onda oblikovati polpetice i pržiti ih u dubljem ulju.

Umak ćete napraviti tako da ćete propržiti pečurke, kada puste sok, dodati brašno, kratko miješati, pa dodati malo vode. Miješati i pustiti da se skuha.

Pred kraj dodati sitno nasjeckani češnjak i polpetice i još malo kuhati.

Služiti toplo uz krumpir pire.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.