Poslastica s bademima uz kavu ili čaj.
Sastojci:
– 130 g pšeničnog glatkog brašna
– 130 g pšeničnog oštrog brašna
– 80 g badema
– 80 ml maslinovog ulja
– 2 žličice naribane kore limuna
– 1 žličica naribane kore naranče
– 2 vanilin šećera
– 1 žličica cimeta
– 3 žličice rakije
– 100 g šećera
– 1 žličica praška za pecivo
– šećer u prahu, za posipanje
Priprema:
U posudi pomiješajte ulje, šećer, vanilin šećer, cimet, limunovu koru, rakiju, sok i koru naranče, a zatim dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i grubo mljevene bademe.
Zamijesite tijesto i ostavite ga da stoji oko 2 sata na hladnom mjestu.
Tijesto izvaljajte na približno pola centimetra debljine i vadite keksiće okruglom modlicom ili nekom drugom po želji. Možete kombinirati različite oblike.
Poredajte keksiće na pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 20 minuta, dok ne dobiju zlatnožutu boju.
Keksiće pospite šećerom u prahu dok su još vrući.
Poslužiti uz kavu ili čaj.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.