Recept: Keksići s bademima i maslinovim uljem

Cooking 21. pro 202011:54 > 12:12
Shutterstock

Poslastica s bademima uz kavu ili čaj.

Sastojci:

– 130 g pšeničnog glatkog brašna

– 130 g pšeničnog oštrog brašna 

– 80 g badema

– 80 ml maslinovog ulja

– 2 žličice naribane kore limuna

– 1 žličica naribane kore naranče

– 2 vanilin šećera

– 1 žličica cimeta

– 3 žličice rakije

– 100 g šećera

– 1 žličica praška za pecivo

– šećer u prahu, za posipanje   

Priprema:

U posudi pomiješajte ulje, šećer, vanilin šećer, cimet, limunovu koru, rakiju, sok i koru naranče, a zatim dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i grubo mljevene bademe.

Zamijesite tijesto i ostavite ga da stoji oko 2 sata na hladnom mjestu.

Tijesto izvaljajte na približno pola centimetra debljine i vadite keksiće okruglom modlicom ili nekom drugom po želji. Možete kombinirati različite oblike.

Poredajte keksiće na pleh obložen papirom za pečenje.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 20 minuta, dok ne dobiju zlatnožutu boju.

Keksiće pospite šećerom u prahu dok su još vrući.

Poslužiti uz kavu ili čaj.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.