Kremasti rižoto sa povrćem uz meso ili ribu.
Sastojci:
– 300 g pečenih paprika
– 1 tikvica s korom
– malo ulja
– 350 g riže
– 1 dl suhog bijelog vina
– 6 dl povrtnog temeljca (od kocke za juhu )
– 3 češnja češnjaka
– 1 glavica crnog luka
– sol, papar
Priprema:
Ako koristite kupovnu papriku, iscijedite je i zatim narežite na kockice, kao i tikvice. Zatim narežite češnjak i crni luk.
U dublju posudu stavite malo ulja, pa dodajte rižu.
Pržite jednu minutu, malo posolite, a onda dodajte papriku, tikvicu i luk, pa pržite još koju minutu.
Dodajte vino i juhu od kocke, malo po malo, miješajući sljedećih 20 minuta.
Začiniti gotov rižoto paprom i solju, po želji.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.