Prženje luka: Ovaj trik bi svi trebali znati

Cooking 29. sij 202407:49 1 komentar
Pixabay/Ilustracija

Priprema obroka je gotovo nemoguća bez nekih sastojaka, a luk je svakako jedan od njih.

Luk, poriluk, češnjak sastavni su dio gotovo svih jela. Luk daje poseban okus i aromu jelima, a može se pripremati ​​na razne načine.

Priprema jela koja sadrže luk nije baš popularna, zbog mirisa koji oslobađa. Tijekom dinstanja dominirat će miris luka koji će prožeti cijelu kuću, kosu i garderobu, piše City Magazine.

Glavni krivac neugodnih mirisa je otpuštanje sumpora iz luka, do kojeg dolazi tijekom toplinske obrade. Ipak, postoji način na koji se neugodan miris može izbjeći.

Luk uvijek treba imati u kući kako biste pripremili dobra jela.

Glavni saveznik u borbi protiv jakog mirisa luka je soda bikarbona.

Nakon što ste nasjeckali luk, potrebno ga je staviti u tavu sa zagrijanim uljem i jednom žličicom sode bikarbone. Ako se radi o većoj količini luka, više od pola kg, potrebno je dodati žlicu sode. Prodinstajte luk kao i obično.

Još jedna dobra stvar je što će se luk zgusnuti, pa će se lakše probaviti. Ovaj trik koriste i profesionalni kuhari.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare