Ako čuvate kavu u hladnjaku, možda biste trebali prestati.
Ako ste strastveni ljubitelj kave, možda mislite da znate ponešto o ovom popularnom napitku, no zapravo biste mogli raditi prilično uobičajenu grešku, a sve zbog načina na koji je čuvate.
Prema riječima stručnjaka za kavu Jonnyja Englanda, mnogi ljubitelji kave svakodnevno rade ovu pogrešku – i to bi mogao biti razlog zašto vam kava možda nije tako ukusna.
Stručnjaci objašnjavaju: “Iako je uobičajeno da ljudi čuvaju kavu u hladnjaku, to zapravo nije najbolja praksa. Čuvanje kave u hladnjaku ubrzava proces propadanja kave zbog vlage u hladnjaku. Osim toga, kava je vrlo podložna upijanju drugih mirisa iz vašeg hladnjaka, a nitko ne želi piti kavu koja ima okus po luku.”
Kao i s većinom hrane i pića, kava uvijek ima najbolji okus kad je svježa, obično unutar prva tri mjeseca od prženja. Stručnjaci savjetuju da, nakon što otvorite pakiranje, pokušate potrošiti kavu u roku od nekoliko tjedana.
To je zato što kava brzo gubi okus nakon što je izložena kisiku, piše Express.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!