Govor tijela jasno pokazuje što osjećamo prema nekome

Lifestyle 26. velj 201612:15 > 12:18
Screenshot/YouTube (TED)

Tijelo izražava sve naše emocije, bez obzira koliko mi mislili da tomu nije tako. Govor tijela često puta nesvjesno može otkriti što mislimo o drugima.

1. Ako vam se netko ne sviđa

Noge su glavni pokazatelj da vam se neka osoba ne sviđa. Ako se nalazite u istoj prostoriji s nekim tko vam se ne sviđa, okrenut ćete stopala od nje. Ukoliko su vam noge prekrižene, one će biti usmjerene prema osobama koje su vam simpatične, a ne prema onima koje vam se ne sviđaju.

Osim nogu, izdat će vas i tjelesne geste. Ukoliko se pretjerano vrpoljite, nemirni ste i teško vam se koncentrirati, jasno pokazujete da vam nije ugodno u društvu određene osobe. Ukoliko su vam, tijekom razgovora, dlanovi okrenuti prema dolje, znak je to da želite dominirati razgovorom i ne želite odustati od svojih stavova.

2. Ako vam se netko sviđa

Kad vam se netko sviđa, ležernijega ste stava, opušteni, mirni, bez naglih ili iznenadnih pokreta tijela. Ljudi imaju tendenciju nagnuti se ka osobi koja im se sviđa ili im je simpatična. Ruke će često biti raširene i simbolizirati prihvaćanje, otvorenost i osjećaj povjerenja koji imamo prema takvoj osobi, piše Zadovoljna.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.