Ako samo ubacite svoje namirnice u hladnjak bez da pazite gdje što ide, možda biste trebali pročitati ovo.
Osim ako ste hiperorganizirani i jako spacifični u načinu na koji spremate svoje namirnice u hladnjak, vjerojatno ponekad stavite mlijeko na gornju policu kada vam drugdje ponestane mjesta.
Ili možda slaninu? Ili pak kokošja prsa?
Izgleda da je ovo najgore mjesto koje ste mogli izabrati te biste se zbog toga mogli i razboljeti.
Kuhar Daniel Norton objasnio je kako temperatura nije ista u svim područjima hladnjaka.
Više su police najčešće malo toplije, tako da je najbolje da tzv. ‘visoko rizičnu’ hranu, poput sirovog mesa ili mlijeka, ili bilo čega što i inače ne ostavljate dugo izvan hladnjaka, držite u donjem, hladnijem dijelu.
Mlijeko i meso trebali biste držati na nižim policama ili u stražnjem dijelu hladnjaka, tvrdi Norton. Na taj se način smanjuje rizik rasta broja bakterija koje bi vam potencijalno mogle štetiti nakon konzumacije hrane ili pića, prenosi Net.hr.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.