Refleksologija: Kvačicom pritisnite određene točke na uhu

Lifestyle 06. ožu 201708:47 > 08:49
scrsht

Ako kvačicu stavite na određeni dio uha, osjetit ćete veliko olakšanje...

Radi se o refleksologiji, a kvačica će vam pomoći da određenu točku na uhu ne morate pritiskati prstima. Na ušima postoji šest važnih točaka, a svaka je usmjerena prema određenom dijelu tijela. Refleksologinja Helen Chin Lui kaže kako je uho bogato živčanim završecima i u više navrata se spaja sa centralnim živčanim sustavom.

https://youtube.com/watch?v=kd0_yMF35cU

Pritiskom na određenu točku rješavaju se tegobe u određenom dijelu tijela, pišu 24sata.

Screenshot
  • 1. Najviši dio uha ima izravnu vezu s leđa i ramena. Pritisnite to mjesto u trajanju od jedne minute svaki dan i napetost u tim dijelovima tijela će popustiti.
  • 2. Ta točka je povezana s vašim organima pa ako unutar tijela osjetite neku nelagodu ili ste postali previše osjetljivi na nešto, stavite kvačicu na točku 2 – osjetit ćete olakšanje.
  • 3. Imate li problema sa zglobovima, napravite pritisak na ovu točku. To će smanjiti bol i ukočenost u zglobovima i brzo će bam biti lakše.
  • 4. Ovaj dio uha povezan je sa sinusima i grlom pa ako imate problema, pritisnite tu točku. To pomaže i kada ne možete spavati jer vam je nos začepljen.
  • 5. Točka iznad ušne resice povezana je s probavom. Ako kvačicu stavite na to mjesto, to će smanjiti bolove u trbuhu i poboljšati rad probave. Također, služi i kao prevencija pojave tegoba u tom dijelu tijela.
  • 6. Ušne resice povezane su sa glavom i srcem. Pritisak na ovaj dio doprinosi zdravlju srca, ali i olakšava tegobe kod glavobolje, migrene…, prenosi Shareably.