Kraljica ljeta, osvježavajuća i sočna lubenica mnogima je omiljeno voće za jesti kada je vruće. Uz jedan dodatak kojeg sigurno imate u kuhinji lubenica će postati još sočnija i ukusnija.
Fina lubenica ljeti donosi veliko osvježenje, a volimo je i zato jer hidratizira organizam. Kad god vam je potrebna niskokalorična okrepa, najbolje što možete napraviti jest posegnuti za lubenicom koju ste rashladili u hladnjaku.
Uz jedan neočekivani dodatak lubenica će postati još ukusnija i sočnija: narezane komade lubenice jednostavno začinite s malo soli.
Možda vam zvuči čudno soliti vodenastu voćku kao što je lubenica, ali sjetite se klasične talijanske kombinacije dviju namirnica koje idu savršeno jedna s drugom – slani pršut i dinja. Osim što će lubenici dati neodoljivi slatkasto-slani okus, sol će zapravo dodatno naglasiti slatkoću lubenice zbog koje ćete voćnu kraljica ljeta još više zavoljeti.
Lubenica nije jedina namirnica čiji se okus pojačava dodavanjem soli – i biljne čajeve preporučljivo je začiniti s malo soli, piše Zadovoljna.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.