Kako se riješiti nepodnošljive boli u ramenima

Lifestyle 03. stu 201712:45 > 12:46
N1

Bol u ramenima muči mnoge, neugodna je i teško je se riješiti tog neugodnog, bolnog osjećaja.

“Ramena su najpokretnija točka u tijelu što znači da vrlo vjerojatno radite mnoge stvari koje im ne čine dobro. Ako vas ramena bole, riječ je vjerojatno o nekoliko stvari, a najčešće o krivom držanju tijela”, kaže fizioterapeut Mike Riccardi, prenosi Woman’s Health.

Krivo držanje tijela prema Riccardiju uzrokuje disbalans mišića: neki mišići su prenapeti, dok drugi postaju sve slabiji.

“Ova neravnoteža u snazi i napetosti uzrokuje bolove”, kaže on. Pošto je ova neravnoteža često uzrokovana cjelodnevnim sjedenjem i naginjanjem nad tipkovnicu, dobro držanje ključno je za nestanak boli u ramenima.

Zašto je držanje ramena tako kompleksno?

“Postoji mnogo razloga. Pokreti ruku i ramena utječu i na rebra. Tu je i ključna kost koja u mnogim stvarima ovisi o njima. Dok se sve to događa, bilo koji krivi pokret može uzrokovati mnoštvo problema koji izazivaju bol i neugodu”, objašnjava Riccardi.

Ako imate savršeno držanje, a bol u ramenima i dalje ne popušta, postoji nekoliko razloga i za to.

Previše vježbanja može izazvati probleme i traumatizirati mišiće ramena.

Riccardi preporučuje da se boli u ramenima rješava laganim vježbanjem koje će otvoriti pektoralne mišiće i osloboditi leđa pritiska. Uz to, ako vas bol u ramenima ne ostavlja na miru, i stalno žudite za masažom, svakako posjetite liječnika ili fizioterapeuta koji će vam pomoći riješiti ovaj problem.