Ove namirnice nemojte nikada zamrzavati

Lifestyle 15. ožu 201820:26 > 20:31
Pixabay

Zamrzavanje hrane odličan je način kako uštedjeti novac, ali i kako je ne bacati. Upravo na taj način moći ćete u svakom trenutku imati gotov obrok koji ćete trebati samo zagrijati. Ipak, postoje namirnice koje nikako ne bi trebalo zamrzavati.

Kuhana tjestenina

Zamrzavanje tjestenine koja je prethodno već skuhana nikako nije dobra, a prema mišljenju stručnjaka, tim procesom gubi se okus, ali i tekstura.

Podgrijana, odmrznuta hrana

Jednom kada je hrana već odmrznuta i podgrijana na štednjaku ni pod razno ju nemojte ponovno zamrzavati, jer tako riskirate svoje zdravlje.

Umak

Ukoliko zamrznete umak u koji ste stavili brašno ili kukuruzni škrob, kod odmrzavanja će se raspadati. 

Kečap

Nemojte ga zamrzavati. Stručnjaci tvrde da će postati voda.

Mlijeko

Iako možete zamrznuti mlijeko, nije idealno da ga pijete jer će dobiti grudice.

Avokado

Kremasto voće postati će kašasto u frizeru i u potpunosti izgubiti teksturu.

Svježe začinsko bilje

Ako začinsko bilje samo zamrznete, ono će posmeđiti, ali i postati kašasto, jednom kada se odmrzne.

Jogurt

Kao i ostali mliječni prozivodi i jogurt će se usiriti ako ga zamrznete.

Sir

Mekane sireve nikada ne bi smjeli zamrzavati jer će promijeniti teksturu, ali i raspasti se.

Konzervirana hrana

Ukoliko je stavite u zamrzivač, konzervirana hrana mogla bi eksplodirati.

Krušne mrvice

Na niskim temperaturama mrvice gube teksturu, omekane i nisu za upotrebu.

Krastavci

Budući da u sebi sadrže visoku količinu vode, kada se jednom zamrznu i potom odmrznu, krastavci će izgubiti teksturu i okus. Isto se odnosi i za kupus, salatu i rotkvice, piše tportal.