Psi bi se ponovo mogli vratiti u Bijelu kuću

Pixabay (ilustracija)

Ako neki demokratski kandidat porazi Donalda Trumpa na predsjedničkim izborima 2020., velika je vjerojatnost da će se u Bijelu kuću vratiti pas.

Bez obzira na to koje vrste bili, psi su, čini se, neizbježna pratnja velikom broju demokratskih izazivača koji se nadaju stranačkoj nominaciji za sučeljavanje s Trumpom, koji se od svojih prethodnika razlikuje i po tome što nema kućnog ljubimca.

Demokratski fenomen Pete Buttigieg, gradonačelnik malenog grada u Indiani koji zasad odlično stoji u anketama, predstavio je svoj dva psa na skupu kojim je objavio kandidaturu.

VEZANA VIJEST

  “Odrastao sam u South Bendu, u istoj četvrti u kojoj danas živim sa Chastenom (njegovim suprugom) i naša dva psa”, rekao je Buttigieg.

Jedan od njih ima i predsjedničko ime – Truman. Psi imaju i svoj zaseban Twitter račun s gotovo 70 tisuća pratitelja.

Senatorica Elizabeth Warren iz Massachusettsa svom zlatnom retriveru na pozornici posvećuje istu pozornost kao i suprugu. “Danas vam predstavljam dva muškarca u svom životu, Brucea (muža) i Baileyja (psa)”, govori okupljenima.

Još jedna demokratska nada, Beto O’Rourke, ima dva psa koji često poziraju na obiteljskim fotografijama.

Kongresnik iz Ohia Tim Ryan nije, doduše, među favoritima za demokratsku nominaciju, ali i on bi u slučaju pobjede u Bijelu kuću doveo dva psa, koje naziva “dvama najboljim prijateljima koja je ikada mogao zamisliti”.

Senator Kirsten Gillibrand iz New Yorka svoje pristaše bombardira fotografijama svoga mješanca zlatnog retrivera i pudla.

Ali najveći favoriti za Bijelu kuću ipak su Major i Champ, dva njemačka ovčara čiji je vlasnik i najveći favorit – Joe Biden. Stariji, Champ, već ima iskustvo života u Bijeloj kući jer je ondje s Bidenom bio i u njegovu potpredsjedničkom mandatu.

Trumpovi prethodnici u BIjeloj kući, Barack Obama, oba Busha, Bil Clinton, Ronald Reagan i Jimmy Carter imali su pse.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter|Facebook | Instagram