Roditelji koji su dali djeci ime po liku iz Igre prijestolja ljuti na producente

Lifestyle 14. svi 201921:08 > 21:16
HBO/Promo

Ukoliko pratite seriju "Igra prijestolja", a još niste gledali posljednju epizodu, nemojte dalje čitati ovu vijest, prije nego što vam pokvarimo predzadnju epizodu. Ludilo Daenerys Targaryen razbjesnilo je mnoge fanove popularne TV serije, a posebice one koji su svojoj djeci davali ime po "Majci zmajeva".

Posljednja sezona HBO-ove serija Igra prijestolja izazvala je bijes mnogobrojnih ljubitelja serije, a kritika nije bila blagonaklona prema raspletu čuvene epske sage, zbog čega je epizoda prikazana u ponedjeljak dobila najlošije ocjene na internetskoj stranici Rotten Tomatoes od početka prikazivanja 2011. godine, prenosi Independent. 

Fanovima serije nije se svidjela odluka scenarista da jedan od najomiljenijih likova sage kraljica Daenerys Targaryen krene stopama svojeg oca – Ludog kralja Aerys II Targaryen i u trenutku osvetničkog bijesa sa svojim zmajem spali desetke tisuća stanovnika King’s Landing. 

SAZNAJTE VIŠE

 Posebno su razočarani roditelji koji su proteklih osam godina davali svojoj djeci ime po Daenerys Targaryen. Naime, više od 4500 djece iz SAD-a dobilo je ime po likovima iz Igre prijestolja, od čega 163 bebe su dobile ime upravo po voljenoj kraljici. 

Estrada, majka šestogodišnje Khaleesi (jedna od titula koju u seriji nosi lik Daenerys) izjavila je za američke medije da je šokirana posljednjom epizodom, prenosi “Independent”.

“Bilo je nekako razočaravajuće što je prevladala je njena želja za moći . To nije bilo cool”, rekla je Estrada kojoj se i dalje sviđa “cool i moćno” ime koje je dala svom djetetu, iako je posljednja epizoda potpuno promijenila ono što predstavlja.

Katherine Acosta, majka jednogodišnje djevojčice koja se takođe zove Khaleesi, kaže da, uprkos svemu, i dalje podržava Daenerys u seriji.

“Dala im je više mogućnosti. Upitala ih je: ‘Hoćete li se zakleti na vjernost ili ne?’ Tako da ne znam zašto su svi toliko iznenađeni. Radila je to i ranije. Ako je izdate, ako se ne pokorite, vidite šta se događa”, kazala je Acosta.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter|Facebook | Instagram